Gourmet Farm

Heerlijk geslapen, we worden pas om tien uur wakker. 
We gaan naar een restaurant annex koffiebranderij in Tagaytay, 'Gourmet Farm', op een uur rijden van Manila, waar we een rondleiding krijgen. Er worden groenten en kruiden gekweekt, van sla, boontjes, courgettes en aubergines tot kruiden als rozemarijn, peterselie, basilicum. En dat in een prachtige groene omgeving met veel bloemen, bloeiende struiken en bomen. Er staan ook vier hokken met civetkatten. Dat zijn kleine roofdieren, die behalve kleine zoogdieren, vogels, slangen, kikkers en insecten ook fruit eten. Ze worden 'gebruikt' voor de productie van een speciaal soort koffie, waarvan de bonen gegeten worden door de civetkat. Het vruchtvlees wordt verteerd, maar de koffieboon blijft intact en passeert het maag-darmkanaal. Hierdoor krijgt de boon een bijzondere smaak. De bonen worden teruggevonden in de ontlasting en worden dan gewassen en licht geroosterd. Omdat het moeilijk is de bonen terug te vinden, is de koffie exclusief en behoorlijk prijzig. 

  
We lunchen er en alles, behalve vlees en vis, komt uit eigen moestuin. 
Het is hier minder warm want we zitten op 800 m. hoogte.
Daarna rijden we langs een prachtig restaurant, 'Antonio's', een van de mooiste restaurants van de Filipijnen. Een complex met verschillende restaurants in een schitterend aangelegde tuin. 


Als laatste stoppen we bij een hotel met een prachtig uitzicht op de vulkaan Taal waar we in 2005 met Carla en John te paard naar toe gereden zijn. 
Dan is het tijd om weer naar huis te gaan en met een slapende Rafa op mijn schoot arriveren we om een uur of zes in Pacific Plaza.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Post a Comment